summer day

2014-07-28 /  21:57:15
Idag har jag haft en härlig, ledig sommardag i solen där jag har haft på mig den här fina klänningen. Åh svenska sommar, om du ändå aldrig ville ta slut.

Roadtrip to Berlin

2014-07-25 /  13:18:00
För två helger sedan tog vi en roadtrip ner till Berlin över en weekend. Himla häftig stad. Här kommer bilder från vår resa:
 
Åkfärden började mellan Göteborg - Trelleborg vilket tog ungefär 3h. Där väntade nattfärjan som tog 7h till Rostock. Sedan körde vi Rostock - Berlin på ungefär 2h.
 
Första dagen upptäckte vi staden på fot. Vårt hotell låg nära Alexanderplatz vilket var en bra knytpunkt. Vi strosade upp för Unter den Linden som är en stor aveny genom centrala Berlin. Där åt vi pizza på vägen, gick förbi den stora kyrkan Berliner Dom, gick och kikade på Brandenburger Tor och tog en båtresa på floden Spree i kvällssolen.
 
Andra dagen. Då vaknade vi upp lite mer piggare efter att ha fått sova i en ordentlig hotellsäng. Då var det dags att utforska Berlins tunnelbana! Vi började med en god frukost innan vi tog oss till det berömda stället Checkpoint Charlie som var en gränsövergång mellan Öst- och Västberlin mellan 1945 - 1990. Vi tog även en sväng in på museet.
 
Sedan åkte vi till Kurfürstendamm i Västberlin där det låg massvis med affärer. Shoppade lite, åt glass och kollade in minneskyrkan Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Sedan blev det tunnelbanan mot East Side Gallery som är kvarstående delar av Berlinmuren med massa målningar på. Riktigt häftigt, över 1km långt med. Sedan åkte tillbaka till Alexanderplatz där vi hade bokat bord uppe i det 368m höga tv-tornet. Åt god mat och hade utsikt över hela Berlin. Senare på kvällen åkte vi till Förintelsemonumentet och bara njöt av den fina kvällen innan vi skulle åka tillbaka till Sverige morgonen efter. En snabb liten visit i Tysklands huvudstad, men oj så bra det var. Tack för den här gången.

hot summer nights, mid july

2014-07-23 /  19:45:51


Hej! Jag heter Isabella, född 1993 och bor i Göteborg. Jag älskar att fotografera med min Canon EOS 6D, ständigt leta efter nya resmål för att upptäcka världen, inreda vår lilla lägenhet på 41 kvadrat, shoppa och gå på konserter. Om dagarna arbetar jag inom akutsjukvården som undersköterska i hopp om att göra någon skillnad. Välkomna hit!

kontakt: tinkerbella.blogg@hotmail.com

+ Instagram
+ Bloglovin'
+ TRANSLATE?