ÅRETS SISTA FRUKOST

2016-12-31 /  16:10:29
Imorse fixade jag i ordning den här goda frukosten! Tänk om man kunde ha det så varje morgon... :) Om en liten stund ska vi åka till min svägerska där vi ska fira nyår!  Vi ska även sova över där och åka hem imorgon då jag börjar jobba vid halv två. Hoppas ni får en fin nyår oavsett hur ni spenderar den. Vi hörs nästa år!! ♥︎

2016 ÅRSRESUMÉ

2016-12-30 /  13:33:22
Yey, äntligen dags för årets resumé! Så kul att sätta ihop allting på det här viset för att se vad som har hänt och förändrats under året. Hoppas ni orkar läsa hela vägen ner. Nu kör vi igång...
 
2016 började med att jag och min pojkvän tog bilen ner till ett kallt Köpenhamn för en mini-weekend! Så fint och mysigt!
 
Jag dansade i snön som aldrig verkade vilja ta slut.
 
Resten av januari och februari gick den mesta av tiden åt till pluggande och slutpraktiken i skolan för att bli klar, samtidigt som jag jobbade på mitt vanliga jobb på hemtjänsten för att få ihop allting. Jag minns att den här tiden var väldigt påfrestande men jag ville verkligen nå mitt mål.
 
Jag hade en period då jag var beroende av att fläta håret.
 
Sedan efter en lång och kämpig vinter kom våren och ljuset. Och just den här dagen, den 18 mars, blev jag klar med skolan och därmed klar undersköterska! LYCKAN efter att ha slitit med plugg och jobb i ungefär 1,5 år!
 
Någon vecka efter firade jag min examen tillsammans med min mamma och systrar.
 
En kväll åkte jag ut på en åker för att fota i solnedgången. Detta måste göras mer år 2017.
 
Jag hade även en period då jag var beroende av adidas. Dessa skor får sitta på fötterna även nästa vår.
 
En dag åkte jag till Göteborg för att göra den årliga fotograferingen av körsbärsträden! Precis innan detta hade nämligen jag och min pojkvän....
 
...fått reda på att vi skulle bli göteborgare!! Vi hade precis skrivit på kontraktet för en lägenhet och skulle flytta från vår hemstad Alingsås om redan en månad! Vi var (och är) SÅ lyckliga efter att ha kämpat med detta i flera månader.
 
Så, den 30 april fick vi nycklarna och flyttade in i vår lilla vindslägenhet med den här  utsikten.
 
En kväll i maj-värmen spenderades på longboarden för att utforska det nya området.
 
Sakta men säkert började vi få ordning uppe i lägenheten.
 
Den 11 maj åkte jag spontant och fotade i solnedgången. Tänka sig att det var så varmt redan då.
 
Jag hade en ledig tre dagars helg och åt frukost på Fratelli Gridelli ↑ Efter den här helgen skulle jag spendera min sista vecka på hemtjänsten där jag hade jobbat i 2,5 år. Världens bästa jobb som jag trivdes så bra på, men det var dags att gå vidare med nya utmaningar.
 
Sommaren kom på riktigt och den första juni började jag mitt sommarvikariat på mitt nya jobb på Sahlgrenska.
 
Vi åkte på självplock av jordgubbar (detta ska definitivt göras 2017 igen)!
 
Jag lyckades få ledigt en vecka mitt i sommaren och vi drog till Skottland för roadtrip. SÅ häftigt!
 
Vi besökte bland annat Isle of Skye, Glasgow och Edinburgh.
 
I Glasgow gick vi även och såg Queen B. Så mäktigt!
 
En stor del av sommaren spenderades tiden som sagt på mitt nya jobb. Mellan varven försökte jag njuta av att det fortfarande var ljust och varmt ute när jag slutade vid 21.30 och fick uppleva dessa ↑ fina solnedgångar från vårt fönster.
 
En dag i augusti fick jag ett infall och målade om väggen bakom sängen. Så kul att fixa och få ordning på hemmet!
 
Från en promenad i kvällssolen. Alltså FY, jag har nästan glömt av känslan? Längtar så mycket till sommaren nu.
 
Jag och min syster tog vara på dom sista sommardagarna. Det här var prick den sista augusti.
 
Vi åkte även och letade efter ett solrosfält och äntligen hittade vi det! Dock lite för sent. Nästa år ska vi åka tidigare.
 
September kom och jag laddade upp inför en rolig höst med resor och äventyr! ÄNTLIGEN efter att i början på året kämpat med plugg och sedan spenderat en hel sommar på jobbet.
 
Jag klippte av mig håret och färgade det. Blev så nöjd!
 
Dagen efter åkte jag och min pojkvän till New York, en dröm som gick i uppfyllelse för oss båda. Bästa veckan.
 
En vecka efter vi hade kommit hem åkte jag, min bästa vän och två av mina systrar upp till Stockholm för Bieber och Purpose Tour. Vi hade biljetter i Golden Circle och ingen kunde vara lyckligare än mig. Bästa kvällen.
 
Tre dagar efter åkte jag och min syster till Kraków i några dagar. Så billig, mysig och fin liten stad.
 
Jag mellanlandade hemma en vecka innan vi...
 
...åkte till Budapest i några dagar!
 
I Budapest hyrde vi världens häftigaste lägenhet! Vill ha den så mycket!!
 
Jag fyllde 23 år!
 
Kylan kom och min nya fluffiga favoritjacka åkte på.
 
Jag har överlevt vintern med allt jobb och mörker tack vare massvis av smoothie bowls.
 
Hela december har jag mest gått och väntat på att snön ska komma, gått på Jul på Liseberg, firat jul med familjen, spenderat mellandagarna i soffan och varvat film efter film. Precis så som det ska vara.
 
Tankar och funderingar..
Jag tycker verkligen det är så kul att kolla tillbaka på året som har gått! Mitt liv ser inte alls likadant ut nu som det gjorde i början av 2016. Och det bästa är att det bara har ändrats åt det positiva hållet. Jag minns att mitt allra största mål 2016 var att flytta till Göteborg. I slutet på det här året ville jag ha kommit ifrån vår lilla hemstad, och se, nu sitter vi här i våran nya lägenhet. Fler mål var även att bli klar med utbildningen och sedan få jobba med akutsjukvård. Jag sa upp mig från mitt jobb i Alingsås, lyckades få ett sommarjobb på Sahlgrenska som fortsatte i ett vikariat och för någon vecka sen fick jag fast jobb! Det känns så bra då jag verkligen kämpat för det.
 
2016 har med andra ord varit ett år med en stor omställning med boende och jobb vilket satt en stor press och tagit väldigt mycket energi. Men nu när jag hunnit landa i allting så känner jag att inför år 2017 vill jag försöka ta det mer lugnt och "bara vara". Jag vill spara pengar till resor, jag vill spendera ännu ett år med min pojkvän (tänk att vi firar 5 år i januari), jag vill finnas där för min älskade familj och jag vill bara försöka leva i nuet. Jag måste påminna mig själv om detta.
 
Jag är även tacksam för resorna till Köpenhamn, Skottland, New York, Kraków och Budapest som jag har lyckats få ihop under året. Att få komma iväg några dagar och upptäcka nya platser är viktigt för mig och det har nog varit speciellt viktigt det här året. Nu får jag se vart 2017 bär iväg... Och ännu en gång till mig själv: ta det lugnt, var dig själv och lev i nuet.
 
Mina nio mest gillade bilder på instagram under året.

TACK till alla er som fortfarande kikar in här. Hoppas ni har haft ett fint år! ♥︎

NEW YORK

2016-12-26 /  18:05:00
 
Här är filmen från vår resa till New York, hoppas ni gillar den! ÅH vad jag vill tillbaka nu...


Hej! Jag heter Isabella, född 1993 och bor i Göteborg. Jag älskar att fotografera med min Canon EOS 6D, ständigt leta efter nya resmål för att upptäcka världen, inreda vår lilla lägenhet på 41 kvadrat, shoppa och gå på konserter. Om dagarna arbetar jag inom akutsjukvården som undersköterska i hopp om att göra någon skillnad. Välkomna hit!

kontakt: tinkerbella.blogg@hotmail.com

+ Instagram
+ Bloglovin'
+ TRANSLATE?