SCOTLAND : THE ROUTE

2016-09-07 /  18:04:15
Det verkade vara uppskattat med en sammanfattning från vår roadtrip i Skottland, så här kommer den! Ni får se hur vi lagt upp hela rutten från dag till dag, vad vi besökt och så vidare. Alla ställen som är fetmarkerade är direktlänkar till google maps så det lätt går att hitta vart allt ligger. Har ni några frågor angående resan så skriv en kommentar så svarar jag! Nu kör vi...
 
DAY 1 + 2
 
Första dagen flög vi från Göteborg till Edinburgh och så fort vi landat hämtade vi ut vår hyrbil för hela veckan (vi hade bokat den i förväg). Vi åkte till vårt hotell och spenderade sedan två dagar i huvudstaden för att mjukstarta veckan. Ni kan läsa mer och se fler bilder från Edinburgh här (+ om ett grymt glasställe här!).
 
DAY 3
 
Första roadtrip-dagen! Mestadels av tiden den här dagen spenderades alltså i bilen för att ta oss uppåt i landet. Vi åkte tidigt på morgonen från Edinburgh och siktade mot staden Inverness i norra Skottland. Där passade vi på att strosa runt och äta i den mysiga lilla staden. Sedan åkte vi till Loch Ness-sjön och spanade in Urquhart Castle.
 
Ett spontanstopp på vägen mot vårt boende som låg i en liten by som hette Erbusaig. Där övernattade vi och samlade energi inför nästa heldag!
 
DAY 4
 
Dagen innan hade vi halkat efter lite med tiden och skulle egentligen hunnit med att besöka Eilean Donan Castle, men vi steg upp lite tidigare den här morgonen för att hinna åka hit. Vi köpte en biljett in till slottet och kikade runt och sedan passade vi även på att äta frukost på cafét som låg utanför.
 
Sedan var vi i fas med tiden igen och började vår stora resa mot Isle of Skye! Där gjorde vi det första stoppet i Portree som är öns huvudstad. Här kan ni se fler bilder + text.
 
Vi åkte på väg A855 för att runda hela Isle of Skye. Det här stoppet låg vid Culnacnoc där man fick gå igenom en hage med massvis av får för att komma fram till den här mäktiga utsikten.
 
Lite längre upp låg Kilt Rock Falls. Så häftig vy!
 
Man kunde stanna lite vart som helst på A855 vägen för det var SÅ vackert överallt. Tips är verkligen att runda hela ön!
 
Ett litet stopp på vägen mot kvällens boende som vi bokat utanför en liten by som hette Portnalong, mitt ute i ingenstans. Fler bilder från den här rundan på Isle of Skye kan ni se här.
 
DAY 5
 
Vi skulle egentligen hunnit med det här stället dagen innan, men vi insåg att tiden inte riktigt räckte till Så, vi steg upp tidigare även denna morgonen för att åka till det här stället: Neist Point! Här kan ni se fler bilder + text.
 
Sedan var det dags att lämna Isle of Skye och bege sig mot fastlandet igen då vi skulle vara i Glasgow på kvällen. Vi åkte en bilfärja över från Armadale - Mallaig.
 
Väl framme på fastlandet igen åkte vi mot tågrälsen Glenfinnan Viaduct som är med i Harry Potter! Det var helt tomt på folk där (dock fullt med knott, haha). Sedan åkte vi mot Glasgow för att checka in på ännu ett hotell.
 
DAY 6
 
Den sjätte dagen spenderades alltså i Glasgow och där sov vi två nätter. Här kan ni se lite fler bilder + tips.
 
DAY 7
 
Dag 7 åkte vi från Glasgow och tillbaka till staden där vi startade: Edinburgh! Det tog bara en timme att ta sig mellan städerna med bil, så vi fick en heldag till i Edinburgh. Vi passade på att vandra upp till Arthur's Seat för att se den underbara utsikten över staden. Det rekommenderar jag verkligen! Här kan ni se fler bilder + text.
 
På kvällen åkte vi till en liten stad nära Edinburgh som hette Queensferry. Ännu en mysig liten stad på resan! Där var det perfekt att strosa längs med kullerstensgatan och vattnet. Detta var den sista kvällen på resan och dagen efter flög vi hem igen.
 
Så, det var vår lilla roadtrip genom Skottland och vad vi hann med att upptäcka på en vecka! Skottland var verkligen så vackert och alla som bodde där var så snälla. Jag är så tacksam för allt vi fick uppleva och jag hoppas att ni fick lite tips om ni själva ska ge er ut på en liknande roadtrip genom landet. Hade jag fått göra om det hade jag gjort det direkt.

Kommentarer
Ellen Lindberg

Herregud va härligt detta ser ut!

Datum: 2016-09-07 | Tid: 19:32:16
Hemsida: http://lindbergellen.webblogg.se/
Maja

Så himla fina bilder!!!! Älskar bilden med kossan :)

Datum: 2016-09-07 | Tid: 20:41:30
Hemsida: http://nouw.com/majasl
Tovegranfeldt

wow vilka fantastiska bilder, helt amazing!!

Datum: 2016-09-07 | Tid: 21:14:50
Hemsida: http://nouw.com/tovegranfeldt
Malin

Alltså herregud vad fina bilder. Har velat åka till Skottland hur länge som helst och nu vill jag ju inte mindre precis!

Datum: 2016-09-07 | Tid: 22:26:44
Hemsida:
Rebecca

ser helt fantastiskt ut!

Datum: 2016-09-08 | Tid: 10:17:37
Hemsida: http://spaceherosuits.webblogg.se
Rebecka

Wow vilka bilder, det verkade som en otrolig resa!

Datum: 2016-09-08 | Tid: 12:18:44
Hemsida: http://rebeckaflinkfelt.blogg.se
nina

vad hade ni för budget för en person ungefär för resan (om det inte är för privat att fråga)? blev nämligen sååå sugen på att åka till skottland nu, verkar ju så fint!!!

Svar: Ååh så svårt att svara på vad allt kostade per person! Vi bokade alla boenden i förväg och i olika omgångar så har inte tänkt på totalsumman. Bilen betalade vi i förväg också. Ett plus var att vi var fem personer så man kunde dela bilkostnader (hyran, bensin, försäkring m.m) på fem. Men jag kan tyvärr inte räkna ut prick totalkostnad då jag inte har bokat boendena + flyg och då inte har kostnaden sparad på mailen.
Isabella Johansson

Datum: 2016-09-08 | Tid: 14:34:27
Hemsida:
Bella

Åh blir så taggad på att åka till Skottland! Måste dessutom kolla efter Loch Ness haha ;)

Datum: 2016-09-09 | Tid: 21:12:02
Hemsida: http://nouw.com/jennyizabella
Rebecca

Alltså jag ÄLSKAR dina reseinlägg! Bilderna är så himla fina och jag som aldrig har funderat på att åka till Skottland vill nu dit direkt haha..

Svar: SÅ kul att höra! åh!! :)
Isabella Johansson

Datum: 2016-09-10 | Tid: 18:12:06
Hemsida: http://nouw.com/rebeccahjortskull
Anonym

Hej! Jag har själv tänkt åka på liknande resa ! Men tänkte på priser o så? Är det billigt där? Och hur mycket la ni ungefär allt som allt på hela resan med bil, hotell, flyg o mat.

Svar: Det är samma priser där som hemma ungefär :) Jag har tyvärr inte totalkostnaden för hela resan då vi bokade allt i olika omgångar osv. Får kolla upp detta med dom jag åkte med! :)
Isabella Johansson

Datum: 2016-09-11 | Tid: 22:36:06
Hemsida:
Linn

Herregud vilka fina bilder! Tycker din blogg är så mysig :)

Datum: 2016-10-14 | Tid: 14:41:57
Hemsida:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Hemsida:


Skriv din kommentar:

Trackback

Hej! Jag heter Isabella, född 1993 och bor i Göteborg. Jag älskar att fotografera med min Canon EOS 6D, ständigt leta efter nya resmål för att upptäcka världen, inreda vår lilla lägenhet på 41 kvadrat, shoppa och gå på konserter. Om dagarna arbetar jag inom akutsjukvården som undersköterska i hopp om att göra någon skillnad. Välkomna hit!

kontakt: tinkerbella.blogg@hotmail.com

+ Twitter
+ Instagram
+ Bloglovin'
+ TRANSLATE?