KAUAʻI GUIDE

2018-04-22 /  12:30:54
I det förra reseinlägget från Hawaii så fick ni läsa om dagarna i Honolulu (här), så nu är det äntligen dags att visa lite från vårat andra stopp: Kauaʻi! Den här ön brukar kallas "The Garden Island" och den levde verkligen upp till sitt rykte. Vi hyrde ett airbnb i staden Kapaʻa och det var riktigt mysigt där! Längs med huvudgatan fanns det massvis av söta caféer, foodtrucks och små affärer. Här kommer en liten guide på saker som vi gjorde under resan:
 
📍Mermaids Cafe. Här åt vi den första dagen (det ligger i Kapaʻa) och det är ungefär så här fint alla matställen är på Hawaii. Jag älskar alla färger!
 
📍Wailua Falls. Hit hikeade vi ner (vägen är rätt tuff, men det var värt det!) vår sista morgon på ön. Orkar man inte det så kan man även få väldigt fin utsikt från vägen på vattenfallet. Men jag tycker att det är något alldeles magiskt med vattenfall så jag var bara tvungen att uppleva det närmare.
 
📍Hanalei Pier. På norra sidan av ön finner ni den här piren + stranden. Det var SÅ fint där! Ska även vara magiska solnedgångar om kvällarna. Det var så mäktigt med alla bergen i bakgrunden och det var även många som surfade på vågorna. Den här bilden tog vi en stund innan regnet och stormen drog in över ön. Det var ändå en mäktig känsla.
 
📍Aloha Juice Bar. En utav många foodtrucks med acai bowls och massa färsk frukt. Jag åt nog en acai bowl varje dag! Den här ligger nära Hanalei Pier.
 
📍Secret Beach. För att nå den här stranden får man hikea neråt en liten bit. När vi var där var det regnsäsong = lerigt! Men vi bara skulle ner dit, haha. För när vi väl nådde stranden var det så vackert! Och väldigt stora vågor, så vi satt och kollade på alla proffssurfare medans solen gick ner bakom bergen.
 
📍Tree Tunnel. När vi åkte ner till den södra sidan av ön en dag så åkte vi igenom det här häftiga stället. På vägen tillbaka var vi bara tvungna att stanna till för att fotografera.
 
📍Waimea Canyon. WOW. Hit åkte vi sista dagen på en rätt stor chansning (dom andra dagarna under veckan hade det tydligen varit dimma över hela canyonen och man hade inte sett någonting). Men den här dagen var det strålande sol så vi fick klar sikt över alla berg! Det var svårt att fånga på bild hur stort det var. Det bara måste upplevas.
 
📍Kalalea Juice Hale. Ännu en till foodtruck längs med vägen med dom BÄSTA acai bowlsen (se bild här). Yummy!
 
Här är lite småtips på fler ställen som vi besökte och även ville besöka:
📍Bubba's burgers. Snabbmatställe med goda hamburgare! Den i Kapaʻa var bäst.
📍Queens Bath. Hit gick vi aldrig på grund av oväder (vilket kan bli riktigt farligt då). Googla så får ni se!
📍Kalalau Lookout. När vi åkte hit var det tyvärr dimma över hela utsikten. Men det ska vara riktigt vackert.
📍Kilauea Lighthouse. En fyr ute på en udde där vi bland annat såg valar hoppa långt ute i havet.
📍Awaawapuhi Trail. En hike som vi aldrig hann med men som tydligen ska vara helt fantastisk!
📍Poipu Beach Park. Här såg vi sälar ligga på stranden och sola. Det ska även vara bra snorkling.
 
Det var mina små tips från vår Hawaii-resa! Om jag någonsin reser tillbaka så skulle jag vilja åka och upptäcka ön Big Island. Har ni varit på Hawaii någon gång?

Kommentarer
Amanda

Helt magiska bilder, älskar färgerna, ljuset och känslan, wow <3

Datum: 2018-04-23 | Tid: 16:24:43
Hemsida: http://nouw.com/amandaparkkinen
Anni

Hej!

Du som jobbar inom vården, vad brukar du ha på dig till och den jobbet? Tex vid morgonpass och du måste upp jättetidigt 😊

Svar: Typ det närmaste jag kommer åt! Haha, nej men ett par jeans och en skön hoodie :) kram!
Isabella Johansson

Datum: 2018-04-23 | Tid: 21:45:21
Hemsida:
Josefine

Tycker att bilderna med dimma är jättefina. Rent bildmässigt gjorde det inget även om jag förstår att du ville se det i sin fulla glans.

Datum: 2018-04-24 | Tid: 09:51:03
Hemsida: http://staccato.se
Emma

Så fint!! Hawaii är högt upp bland mina drömresemål. Vilka objektiv fotar du mest med när du är ute och reser?

Svar: Oftast har jag med mig mitt 24mm samt 50mm objektiv :) Kram!
Isabella Johansson

Datum: 2018-04-25 | Tid: 15:18:05
Hemsida: http://nouw.com/emmaoster
An

Kanske jättekonstig fråga, men du använder ju oftast inte bh under plagg och det ser alltid jättesnyggt och bra ut ändå. Men jag tycker personligen det känns skitjobbigt att gå utan även om jag gärna hade velat. Har du såpass små eller bara ”fasta” bröst och därför inte behöver det? Eller hur kan det se så snyggt ut på dig? Och hur gör du på jobbet på sjukhuset, har du inte bh då heller? :)

Tack på förhand för svar på knasig fråga

Svar: Jag brukar oftast ha bh men då har jag utan bygel. Jag har en jättebra från DKNY som jag fick i julklapp som knappt syns när man har urringade plagg (har på mig den på bilden där jag håller i smoothien, visst syns den knappt?!). Och jag jobbar i bh med, men köper bara bekväma så man känner att allt sitter på plats haha. Kram!
Isabella Johansson

Datum: 2018-04-25 | Tid: 20:43:32
Hemsida:
Karin

Vart är din fina baddräkt ifrån?? den såg ut att vara helt perfekt!

Svar: Köpt på missguided! Så fin <3
Isabella Johansson

Datum: 2018-05-20 | Tid: 13:10:01
Hemsida:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:

Hemsida:


Skriv din kommentar:

Trackback

Hej! Jag heter Isabella, född 1993 och bor i Göteborg. Jag älskar att fotografera med min Canon EOS 6D, ständigt leta efter nya resmål för att upptäcka världen, inreda vår lilla lägenhet på 41 kvadrat, shoppa och gå på konserter. Om dagarna arbetar jag inom akutsjukvården som undersköterska i hopp om att göra någon skillnad. Välkomna hit!

kontakt: tinkerbella.blogg@hotmail.com

+ Instagram
+ Bloglovin'
+ TRANSLATE?